Banner 980x90

Vienkārši triki kā ceļojumos izvairīties no garām rindām pie tūrisma objektiem

Pixabay
Pixabay
Vislabākais laiks, kad izbaudīt Eiropas skaistākos apskates objektus ir klāt, taču bieži vien vēloties apskatīt kādu tūrisma objektu prieku bojā garās rindas. Tomēr tagad par to nav jāuztraucas, jo 21.gs. sabiedrība zina kā apiet šo kaitinošo parādību.

Efektīvākais veids kā apiet kaitinošo rindu pie kārotā apskates objekta, ir izmantot googles piedāvāto informāciju – apmeklētākos laikus, gaidīšanas ilgumu vai iegādāties biļetes internetā. Parādītie rezultāti ne vienmēr ir pārsteidzoši, taču ir savi knifiņi kā izvairīties no rindām.

Piemēram, gandrīz visos lielajos apskates objektos vislielākās rindas ir atvēršanas laikā, kā arī nedēļas vidū apmeklētāju ir mazāk nekā nedēļas nogalēs. Diemžēl nav tiešu principu pēc kuriem apiet drūzmu, bet, ja esat iekļuvis pie objekta garo rindu periodā, google var Jums palīdzēt noorientēties, kad tās varētu mazināties.

Turpinājumā var apskatīt ieteikumus garo rindu apiešanai piecos populāros muzejos.

Vatikāna muzejs Romā

Viena no lielākajām problēmām ir salīdzinoši īsais darba laiks no plkst.9.00 – 16.00, kas nozīmē pastāvīgas rindas, piemēram Siksta kapela vienmēr ir cilvēku pārpildīta. Tomēr varat izmēģināt veiksmi trešdienās plkst.9.00 no rīta, kad rindas nav tik lielas. Svētdienās muzejs ir slēgts. 

Ufici Florencē

Ievērojams bonuss ir garais darba laiks no plkst.8.15 – 18.50. Labākais laiks ir ierasties muzeja atvēršanas laikā vai arī pirms plkst.17.00 tieši uz pēdējām stundām pirms slēgšanas. Ceturtdienā ir vislielākais cilvēku pieplūdums. Pirmdienās muzejs ir slēgts.

Musée d’Orsay Parīzē

Vislielākās rindas ir nedēļas nogalēs no plkst.9.00 – 10.00. Labākās iespējas ir trešdienu rīti un divas stundas pirms aizvēršanas ceturtdienas (muzejs strādā līdz 9.45). Pirmdienās muzejs ir slēgts.

Prado Madridē

Visbrīvākais ir siestas laiks no plkst.14.00 – 16.00 , muzejs strādā līdz plkst.20.00, bet līdz tam laikam ir pārpildītākais. Muzejs ir vaļā visas nedēļas dienas, bet trešdiena ir visdarbīgākā diena. 

Rijksmuseum Amsterdamā

Rīta stundas no plkst.9.00 – 11.00 ir tukšas, vēlāk rodas rindas, kuras turas līdz pat darba laika beigām līdz 17.00. 

Informācijas avots: http://www.telegraph.co.uk/travel/advice/the-simple-hack-that-will-help-you-skip-museum-queues/

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)