Banner 980x90

Zemgales pašvaldības ziedojušas vairākus tūkstošus Ukrainas karadarbībā cietušo atbalstam

Foto: Edijs Pālens/LETA
Foto: Edijs Pālens/LETA

Vairākas Zemgales pašvaldības ziedojušas līdzekļus Ukrainas karadarbībā cietušo atbalstam, atvēlot tam gan pašvaldības līdzekļus, gan iedzīvotāju un juridisku personu ziedojumus.

Dobeles novada domes rīkotā ziedojumu akcijā Ukrainas karadarbībā cietušajiem saziedoti 1065 eiro, aģentūrai LETA pastāstīja pašvaldības pārstāve Dzintra Matisone. Ziedojumu vākšanas akciju Ukrainas kara hospitālim un ārstniecības iestādēm atbalstījušas četras juridiskas personas un 13 fiziskas personas, kopā saziedojot 1065 eiro, kas arī tiks pārskaitīti ziedojumu mērķim.

Savukārt Bauskas novada pašvaldības pārstāve Zane Gorškova informēja, ka vēl vasarā pašvaldība nolēma ziedot 2000 eiro no līdzekļu atlikuma gada beigās, pilnvarojot Latvijas Pašvaldību savienību (LPS) tās priekšsēža Andra Jaunsleiņa personā noslēgt humānās palīdzības sniegšanas līgumu ar biedrību "Latvijas Sarkanais Krusts".

Bauskas novada pārstāve pauda, ka līdzīgi rīkojušās arī kaimiņu pašvaldības, un Vecumnieku novada dome ziedoja 500 eiro, savukārt Rundāles novada dome - 300 eiro.

Šī iniciatīva bija saistīta ar to, ka LPS bija vienojusies ar Latvijas Sarkano Krustu par sadarbību humānās palīdzības sniegšanā Čerņigovas apgabala kara hospitālim un ārstniecības iestādēm. Iesaistīties šajā humānajā palīdzībā tika aicinātas Latvijas pašvaldības.

Arī Kandavas novads vēl vasarā nolēma piešķirt 500 eiro biedrībai "Latvijas Sarkanais Krusts" humānās palīdzības sniegšanai Ukrainas Čerņigovas apgabala kara hospitālim un ārstniecības iestādēm, informēja Kandavas novada domes pārstāve Dagnija Gudriķe.

Savukārt Jelgavas novada dome, atsaucoties LPS aicinājumam, atbalstījusi palīdzības sniegšanu ar 1000 eiro finansējumu, informēja Jelgavas novada pašvaldības pārstāve Dace Kaņepone.

"Ir mazākas pašvaldības, kas, atsaucoties šim aicinājumam, piešķir pārsimts eiro, savukārt lielākas - līdz pat pieciem tūkstošiem. Mūsu atbalsts tātad nav no lielākajiem, taču šī jau nav tā reize, kad jāmērojas ar iespējām. Cerams, ka kopējā summa, kas ieguls Latvijas Sarkanā Krusta ziedojuma kontā, būs patiešām atbalstu sniedzoša, lai cilvēki, kas Ukrainā aizvien cieš no medikamentu un aprūpes līdzekļu trūkuma, varētu saņemt reālu palīdzību," pauda Jelgavas novada domes priekšsēdētājs Ziedonis Caune (ZZS).

Jelgavas pilsētas pašvaldības pārstāve Līga Klismeta informēja, ka savukārt pilsēta no šīs konkrētās akcijas atturējusies, taču pilsētas pašvaldība ar iedzīvotāju līdzdalību no 2014. līdz 2015.gadam ir sniegusi palīdzību Ukrainai kopumā 9490 eiro apmērā.

2014.gada aprīlī Ukraiņu kultūras nedēļas laikā ziedojumos tika savākti 200 eiro un par šiem līdzekļiem tika iegādātas un uz Ukrainu nosūtītas pirmās nepieciešamības preces. Augustā pašvaldības darbinieki un citi jelgavnieki ziedoja skolas piederumus un apģērbus 400 eiro apmērā Ivano-Frankovskas skolēniem, sākot jauno mācību gadu.

2014.gada septembrī Jelgavas pilsētas pašvaldība, atsaucoties uz Ivano-Frankovskas mēra vēstuli ar lūgumu sniegt palīdzību bēgļiem no Krimas, Doņeckas un Luhanskas, pārskaitīja 5000 eiro, bet šā gada jūlijā pašvaldība nedēļas garumā organizēja vasaras nometni 23 bērniem un trīs pavadošajiem skolotājiem no Ivano-Frankovskas. Nometnes izmaksas bija 3890 eiro, informēja Klismeta.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)