Banner 980x90

Zemgales Plānošanas sēdē mazajiem novadiem sniegs pārskatu par projektu kritērijiem 

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Otrdien, 20.oktobrī, Pļaviņu novada Aiviekstes pagasta pārvaldē notiks Zemgales Plānošanas reģiona (ZPR) Attīstības padomes sēde, kurā ZPR administrācija sniegs pārskatu par projektu kritērijiem un prasībām saistībā ar mazo novadu interesēm, kā arī lems par dažādiem jauniem projektiem.

ZPR pārstāvis Juris Kālis aģentūru LETA informēja, ka iepriekšējā sēdē septembrī izskanējušo jautājumu par mazo novadu interesēm plānošanā ZPR administrācija ir pārrunājusi ar Attīstības padomes pašreizējo priekšsēdētāju Andri Rāviņu, pēc kā izlemts, ka ZPR speciālisti sagatavos detalizētu pārskatu par reģiona pašvaldību līdzšinējo 2007.-2013.gadu perioda dalību Eiropas Savienības (ES) fondu atbalstītos projektos, kā arī par dažādu programmu un dalībvalstu izvirzītajiem nosacījumiem un kritērijiem projektu sagatavošanā un ieviešanā.

Tāpat tiek gatavota informācija par ZPR pašreizējām aktivitātēm jaunu projektu izstrādē un reģiona pašvaldību iespējamo dalību to īstenošanā, skaidroja Kālis.

Saskaņā ar sēdes dienaskārtību ZPR Attīstības padome lems arī par jaunu projektu sākšanu, dalību dažādās izstādēs, pārrunās valsts autoceļu sakārtošanas programmu 2016.-2020.gadam un skatīs citus jautājumus.

Kā ziņots, septembrī notikušajā ZPR Attīstības padomes sēdē daži mazo novadu pašvaldību vadītāji pauda aizdomas, ka ZPR administrācija reti ņem vērā viņu intereses plānošanā, ko padomes vadība ieteica risināt savstarpēju sarunu un analīzes ceļā, aģentūra LETA uzzināja sēdē.

ZPR administrācija informēja reģiona pašvaldību vadītājus par jaunajiem piedāvātajiem vai plānotajiem projektiem - par projekta "Ziemas tūrisma piedāvājums Centrālās Baltijas reģionā" izstrādi, par dalību projektā "Centrālās Baltijas jūras reģiona uzņēmēju zināšanu un sadarbības stiprināšana" un par dalību projektā "Kultūrvēsturiskā tūrisma pievilcības veicināšana Centrālās Baltijas reģiona pilīs un muižās".

Pēdējo no projektiem īsteno Latvijas Piļu un muižu asociācija, taču tā aicinājusi ZPR par vadošo partneri, un projekta īstenošana paredz visu reģiona piļu un muižu mārketingu tūrisma jomā, kas skar visus novadus, bet kā atsevišķi objekti ar papildu pasākumiem projektā iekļautas Vilces muiža un Kokneses pilsdrupas.

Kokneses novada domes izpilddirektors Ilmārs Klaužs, kurš padomes sēdē aizvietoja domes priekšsēdētāju, pauda gandarījumu, ka beidzot kādā reģiona projektā parādījies arī Kokneses novads, jo citādi tiekot īstenoti vairāki reģiona projekti, kuru aktivitātes parasti vairāk skar lielākas teritorijas, bet mazie novadi tiekot aizmirsti.

Kokneses novada pārstāvim piebalsoja arī daži citi mazāku novadu pašvaldību vadītāji.

ZPR administrācijas pārstāve gan skaidroja, ka lielākā daļa projektu aptverot arī mazos novadus - ja ne konkrētos objektos, tad ar citām projekta norisēm, kuras īsteno visā reģionā, taču bieži kritēriji, kādus izvirzot projektu iesniedzējiem, esot tādi, ka mazo novadu parametri tiem neatbilstot.

Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš (ZZS), kurš kopš augusta rotācijas kārtībā ir arī ZPR Attīstības padomes priekšsēdētājs, pauda, ka tomēr kritika ir vērā ņemama un šādas lietas esot jāizrunā kopīgi, arī analizējot projektu kritērijus. Viņš pauda - ja kāds projekts paredz iespēju papildu aktivitātēm mazā novadā, šādas iespējas vienmēr esot jāizmanto.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)