Banner 980x90

Zemnieku saimniecība "Kalna Dambrāni" plāno attīstīt gaļas liellopu eksportu

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Piena lopkopības un gaļas liellopu zemnieku saimniecība (ZS) "Kalna Dambrāni" šogad, lai realizētu liellopus par augstākām cenām, plāno piesaistīt sadarbības partnerus no ārzemēm gaļas liellopu eksportam, norādīts uzņēmuma pagājušā gada pārskata vadības ziņojumā.

Kā, atsaucoties uz "Firmas.lv", ziņo aģentūra LETA, Viesītes novadā reģistrētās saimniecības apgrozījums 2015.gadā bija 1 685 732 eiro, kas ir par 32% mazāk nekā 2014.gadā, kad tas bija 2 491 222 eiro.

ZS vadība norāda, ka slaucamo govju skaits gada laikā pieaudzis, bet ieņēmumi no piena realizācijas samazinājušies par 819 842 eiro. Kopā pagājušā gada beigās saimniecībā bija 1213 lopi, no kuriem 635 - slaucamas govis.

Sarukusi arī "Kalna Dambrānu" peļņa - no 559 252 eiro 2014.gadā līdz 427 465 eiro pērn.

Lielākos uzņēmuma izmaksu posteņus veido lopbarības, minerālpiedevu un veterinārijas preču iegādes izmaksas, kā arī degvielas, rezerves daļu un elektroenerģijas izmaksas, norāda ZS.

Saimniecībā 2015.gadā tika nodarbināti vidēji 29 darbinieki, kuriem darbvietas tiks saglabātas arī 2016.gadā.

ZS vadība plāno, ka šogad tiks turpināts līdzšinējais darbs, apvienojot piena un gaļas lopkopību, ar mērķi palielināt apgrozījumu un pēc iespējas vairāk samazināt piena un gaļas pašizmaksu.

2016.gadā ekspluatācijā tiks nodota jaunlopu kūts, siena novietne un kūtsmēslu lagūna.

Visi jaundzimušie bullīši tiks atstāti saimniecībā, lai veidotu lielāku nobarojamo liellopu ganāmpulku. Lai realizētu liellopus par augstākām cenām, uzņēmums centīsies piesaistīt sadarbības partnerus no ārzemēm.

Ja būs iespēja, tiks paplašinātas lauksaimniecībā izmantojamās zemes platības.

Saimniecības īpašniece ir Iveta Tīrumniece.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)