Banner 980x90

Kabaču un kartupeļu pankūkas

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Foto: Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Kabaču laiks rit pilnā sparā! Un, kas gan var būt gardāks par kabaču un kartupeļu pankūkām? Siltām, mutē kūstošām ar skābo krējumu... Piedāvājam ātru un labu recepti!

Sastāvdaļas - kārtīgai bļodai pankūku vajadzēs divus vidējus kabačus, ~ sešus vidējus kartupeļus, olas, miltus, sāli, piparus.

Pagatavošana - kabačus nomizo, izņem sēklas, sarīvē uz rupjās rīves, kartupeļus nomizo un arī sarīvē. Ja no kabačiem ir daudz sulas, to nolej. Masai liek klāt 2-3 olas, samaisa. Liek klāt miltus - vismaz pusglāzi, bet te jāskatās - ja pēc pirmās izmēģinājuma pannas pankūkas neturas ļoti labi kopā, milti jāpieliek vēl. Sāls, pirpari, vēl kādas garšvielas - pēc vēlēšanās!

Cep uz pannas ar taukvielām no abām pusēm, kamēr smuki zeltaini brūnas. Dekorē ar zaļumiem, pasniedz ar skābo krējumu. Lieliski garšo gan siltas, gan jau atdzisušas!

Piebilde - šādas pašas pankūkas var cept arī ar malto gaļu. Masu gatavo tāpat, vien malto gaļu iepriekš uz pannas sacepj, jau saceptu liek klāt pankūku mīklai un tad cep pankūkas. Tāpat - garšu dažādībai var pierīvēt klāt arī kādu burkānu!

Raksts publicēts sadarbībā ar


 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu